تحلیل تکنیکال مفاهیم پایه

تحلیل تکنیکال
قبل از هر چیز باید بدانید که در تحلیل بازار بورس یا هر بازار سرمایه دیگری نمیتوان گفت که تحلیل تکنیکال بهتر است یا تحلیل بنیادی. هر تحلیلی به جای خود ارزشمند است. در بعضی از بازه های زمانی در بازار سرمایه، زمانی وجود دارد که تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی هیچکدام پاسخگو نیست. ( مثل مواقعی که سرمایه گذاران تازه وارد زیادی به بازار هجوم می آورند )، در این مواقع اکثر سرمایه گذاران رفتارهای هیجانی از خود نشان میدهند که در بازار بورس به رفتار گله ای معروف است.

متاسفانه در بازار سرمایه کنونی ، کسانی هستند که به تازگی وارد بازار شده و دانش اندکی از تحلیل درست بازار دارند و با خیال اینکه دانششان زیاد شده و قادر به تحلیل هستند، با راه اندازی کانال هایی در شبکه های اجتماعی باعث گمراه شدن دیگران نیز میشوند.

توصیه من این است که خودتان با صبر و مطالعه به دانش خود اضافه کنید تا بتوانید تصمیم درست را از غلط تشخیص دهید. در بورس آپ شما را با همگی این مفاهیم آشنا می شازیم.

از بحث های مهم در تحلیل تکنیکال، میتوان به سه بحث زیر اشاره کرد
همه چیز در قیمت نهفته شده است
قیمت طبق روند ها به مسیر خود ادامه میدهند
اتفاقات گذشته تکرار خواهند شد
همه چیز در قیمت نهفته شده است
همه تحلیل گران به این باور رسیده اند که تغییر در قیمت ها ، به عرضه و تقاضا وابسته است. اگر تقاضا در یک سهم افزایش یابد باعث میشود که قیمت سهم به سمت بالا حرکت کند و اگر عرضه در یک سهم افزایش یابد باعث میشود که قیمت سهم به سمت پایین حرکت کند. تحلیل گران تحلیل تکنیکال بر این باورند که دلایل متعددی از جمله اقتصاد تاثیر زیادی بر روی قیمت ها دارد.

پس حرکت سهم به سمت بالا یا پایین میتواند به دلیل نرخ ها و قیمت هایی باشد که در اقتصاد روزمره کشور رخ میدهد.

قیمت طبق روند ها به مسیر خود ادامه میدهند
در تحلیل تکنیکال، برای تحلیل بازار از ابزارهای زیادی استفاده میشود. ولی در حال حاضر با آمدن سامانه های تحلیل تکنیکال آنلاین این کار بسیار آسان شده است.

تحلیل گران بازار با رسم خطوطی و با استفاده از ابزارهایی که در این سامانه ها وجود دارد ، روند بازار را تشخیص میدهند و طبق روند سرمایه گذاری خود را انجام میدهند.

در ادامه روند را به طور کامل توضیح خواهیم داد.

حرکت قیمت ها بر اساس حرکت روند ها میباشد و قیمت ها تمایل دارند که روند خود را حفظ کرده و تغییر جهت ندهند، و تا زمانی که علت و عاملی به وجود نیاید به حرکت خود ادامه میدهند.

اتفاقات گذشته تکرار خواهد شد
این جمله ای است که شاید آن را زیاد شنیده باشید. نظریه ای وجود دارد که میگوید اتفاقاتی که در گدشته پیش آمده و قیمت هایی که سهم در گذشته آنها را لمس کرده، باز هم قیمت به سمت این اعداد میرود و این اعداد را میبیند. که میتوان گفت همان حمایت و مقاومت هایی است که در گذشته بوجود آمده.

در مقاله مربوط به حمایت و مقاومت، حمایت ها و مقاومت ها را به طور کامل توضیح داده ایم.

روند ها در تحلیل تکنیکال
در تحلیل تکنیکال سه نوع روند وجود دارد :

روند صعودی
روند نزولی
روند خنثی
روند صعودی
به شکل زیر دقت کنید :

روند صعودی
روند صعودی در تحلیل تکنیکال
ساده ترین تعریفی که برای روند صعودی میتوان گفت این است که ، هر گاه قیمت کف های جدید و سقف های جدید بسازد و هر کف قیمت از کف قیمت قبلی بالاتر باشد و هر سقف قیمت از سقف قیمت قبلی بالاتر باشد، ما یک روند صعودی را خواهیم داشت.

خط روند صعودی از وصل کردن کف ها به یکدیگر بوجود می آید. نحوه رسم خط روند را در مقالات دیگر مربوط به تحلیل تکنیکال توضیح داده ایم.

روند نزولی
به شکل زیر دقت کنید:

روند نزولی
روند نزولی در تحلیل تکنیکال
همانطور که در شکل بالا میبینید برعکس روند صعودی ، روند نزولی روندی است که در آن قیمت سقف های جدید و کف های جدید میسازد و در آن هر سقف قیمت از سقف قیمت قبلی پایین تر و هر کف قیمت از کف قیمت قبلی پایین تر میباشد.

خط روند نزولی از اتصال سقف ها به یکدیگر بوجود می آید.

روند خنثی
به شکل زیر توجه کنید :

روند خنثی
روند خنثی در تحلیل تکنیکال
با توجه به شکل بالا، روند خنثی روندی است که در آن کف ها و سقف های قیمتی یکسان زده شود. در این مواقع سهم در یک بازه قیمتی نوسان میکند و تصمیم قطعی برای بالا رفتن یا پایین آمدن ندارد.

در اینجا باید به نکته بسیار مهمی اشاره کرد. هرگز یک روند به صورت مستقیم به مسیر خود ادامه نمیدهد بلکه از یک سری فراز و نشیب ها تشکیل میشود که همگی با هم تشکیل یک روند را میدهند.برای مثال به شکل زیر دقت کنید :

مسیر صحیح و غلط در روند
مسیر درست روند
بررسی شاخص ها
در تحلیل تکنیکال وقتی یک سهم را مورد بررسی قرار میدهیم باید شاخص گروه سهم هم مورد بررسی قرار گیرد. برای مثال اگر یک سهم از گروه غذایی را مورد بررسی قرار میدهیم باید شاخص گروه غذایی را هم بررسی کنیم. روند سهم ما باید با روند شاخص گروه همخوانی داشته باشد ، یعنی اگر سهم روند صعودی دارد باید بررسی کنیم که آیا شاخص گروه هم روند صعودی دارد یا نه.

حجم معاملات در روند ها
در تحلیل تکنیکال حجم معاملات باید روند را تایید کند. در یک روند صعودی باید حجم معاملات نیز افزایش یابد و حجم معاملات با روند سهم همخوانی داشته باشد. ولی در روند نزولی حجم معاملات با نوسانات مثبت کاهش و با نوسانات منفی افزایش می یابد.

حجم معاملات تاثیر بسیار زیادی در تصمیم گیری ما برای خرید و فروش سهم دارند.

در مقالات تابلو خوانی به این موضوع پرداخته شده است.

نویسنده مقاله : عباس زارعی ، تحلیلگر بازار سرمایه
مرجع : https://v.ht/1fFQ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *